Cròniques (Catalan Edition) por Manuel de Pedrolo

Cròniques (Catalan Edition) por Manuel de Pedrolo
Titulo del libro : Cròniques (Catalan Edition)
Fecha de lanzamiento : November 6, 2018
Autor : Manuel de Pedrolo
Número de páginas : 159
Editor : Editorial Nexum

Descargue o lea el libro de Cròniques (Catalan Edition) de Manuel de Pedrolo en formato PDF y EPUB. Aquí puedes descargar cualquier libro en formato PDF o Epub gratis. Use el botón disponible en esta página para descargar o leer libros en línea.

Manuel de Pedrolo con Cròniques (Catalan Edition)

El llibre que teniu a les mans sota el títol de "Cròniques" recull tot un seguit d’articles de Manuel de Pedrolo publicats al llarg dels anys 80 al "Diario de Barcelona" i al diari "Avui", i que foren publicats anteriorment, per separat, com a "Cròniques colonials" i "Cròniques d’una ocupació". En aquests articles, Manuel de Pedrolo hi denuncia les conseqüències que per als Països Catalans es derivaren d’aquella transició de pactes i renúncies, i alhora mostra el seu compromís inequívoc amb la lluita per l’alliberament nacional, per la independència, dels Països Catalans.


D’aquesta manera, els textos de Pedrolo que conformen aquest llibre descriuen, d’una banda, la misèria política dels primers anys d’aquella reforma i la seua consolidació, que significà la frustració de bona part d’aquelles expectatives nacionals i socials covades en la dura lluita contra la dictadura, i de l’altra, l’ascens i l’expansió d’un independentisme d’esquerres i combatiu que intentaria plantejar alternatives i combatre el nou escenari polític fruit de la malanomenada transició al llarg dels anys vuitanta.


Amb "Cròniques" oferim als seus lectors el primer títol del que serà la Biblioteca Manuel de Pedrolo que, amb el suport inestimable de la Fundació Manuel de Pedrolo, pretén recuperar l’obra i sobretot l’actitud política i vital d’un autor que, en paraules seves, mai renuncià a la plenitud de la seua cultura, és a dir, a bastir un discurs i una pràctica independentista.